Shefi i Zyrës së BE-së në Prishtinë: Masat e BE-së, të përkohshme dhe të kthyeshme, kërkohet angazhim konstruktiv për de-eskalim

Në një seancë para Komisionit për Punë të Jashtme, Shefi i Zyrës së Bashkimit Evropian në Prishtinë, Thomas Szyunog, ka paraqitur raportin e tij lidhur me zhvillimet e fundit në veri të Kosovës.

Duke shprehur qëndrimin e BE-së, Szyunog ka theksuar se masat e ndërmarra nga Bashkimi Evropian janë të përkohshme dhe të kthyeshme. Megjithatë, ai ka insistuar se nevojitet një angazhim konstruktiv për të arritur de-eskalimin e tensioneve, sipas kërkesës së formuluar nga 27 shtetet anëtare në deklaratën e 3 qershorit.

Shefi i Zyrës së BE-së ka shpjeguar se pas një komunikimi të mirë me Komisionin për Punë të Jashtme, ka paraqitur situatën dhe zhvillimet aktuale në veri të Kosovës. Në këtë kontekst, ai ka vënë në dukje se ndërkohë që masat e BE-së janë të përkohshme dhe të rishikueshme, bashkëpunimi i përhershëm dhe angazhimi i përbashkët janë thelbësore për të realizuar de-përshkallëzimin e tensioneve.

Për mediat e Express, Shefi i Zyrës së BE-së në Prishtinë ka bërë këto komente, duke hedhur dritë mbi vlerësimet dhe përpjekjet për të zgjidhur situatën e tensioneve në veri të Kosovës.

Publikuar nga Publik Media