Çfarë po ndodh me luftën Rusi-Ukrainë

ODESA, Ukraina – Një sulm i rëndë me dronë nga Rusia gjatë natës kishte një ndikim shkatërrues në portin jugor të Ukrainës, Odesa, duke shkaktuar shembjen e një depo drithërash dhe plagosjen e katër punonjësve të portit. Raportohet se ky sulm është konfirmuar nga komanda ushtarake jugore e Ukrainës dhe ka ngritur tensionet në zonën e konfliktit të hershëm.

Sipas një njoftimi të Reuters, tre dronë u shkatërruan si pasojë e sulmeve që ndodhën në portin jugor. Komanda ushtarake ka reaguar në mediat sociale duke konfirmuar incidentin dhe duke ndarë me publikun informacione të parapraka rreth ngjarjes.

Përveç kësaj, Presidenti rus ka reaguar në mënyrë të këndshme për furnizimet e Rusisë në Afrikë, duke deklaruar se do të vazhdojnë “përpjekjet e saj energjike për të ofruar furnizime me grurë, produkte ushqimore, plehra dhe mallra të tjera”. Agence France-Presse raporton këto fjalë nga deklarata e publikuar në faqen e internetit të Kremlinit.

Ky incident i fundit rrit shqetësimet për sigurinë në rajonin e ndjeshëm të Odesës dhe rrit tensionet midis Rusisë dhe Ukrainës. Komuniteti ndërkombëtar është i shqetësuar për zhvillimet e fundit dhe ndjek me vëmendje situatën në zonën e konfliktit të këtij rajoni.

Publikuar nga Publik Media