Masat ndaj Berishës e malltezit, Apeli i GJKKO vendos nesër

Apeli i GJKKO ka shtyrë për ditën e nesërme vendimin ndaj ankimit të bërë nga avokatët e ish-Kryeministrit Sali Berisha dhe dhëndrit të tij, Jamarbër Malltezi, të cilët janë vënë nën hetim nga SPAK lidhur me procedurat për privatizimin e ish-kompleksit “Partizani”.

Avokati Genc Gjokutaj tha se Apeli ka vendosur që vendimin ta shpallë të martën në orën 11:00 për shkak të problematikave dhe volumit të dosjes.

Gjokutaj tha se Malltezi ka shpjeguar në Gjykatë të gjithë kundërshtitë e tij, ashtu sikundër i është përgjigjur çdo pyetjeje lidhur me procesin e përfitimit të pronës.

“Shpjegoi për mëse një orë të gjithë elementët e trajtimit të pronës. Gjykata ishte në pamundësi sot për të dhënë vendimin, pasi konsideroi që hetimi është voluminoz dhe seanca u shty për nesër në orën 11:00 për shpalljen e vendimit. Të gjitha kërkesat që ne kemi bërë në shkallë të parë i kemi rikërkuar në Gjykatën e Apelit, duke i dhënë përgjigje dhe Anilës.

Duam ta vendosim këtë proces në shinat ligjore. Malltezi shpjegoi të gjithë procedurën e privatizimit, të përfitimit të pronës dhe është e çuditshme sesi ndaj tij është hapur çështje penale. Berisha nuk paraqitet karshi një vendimi anti-kushtetues, është vendim nominal i Berishës, i informuar nga ne për paligjshmërinë e atij vendimi”, u shpreh Gjokutaj.

Gjokutaj tha se në Apel kemi parashtruar të gjitha pretendimet tona, duke theksuar se po synojmë që të vendosin procesin në shinat e ligjit, pasi deri më tani kemi një process anti-kushtetues dhe anti-ligjor.

Gjokutaj, i cili përfaqëson ish-Kryeministrin Sali Berisha, u shpreh se vendimet e dhëna nga shkalla e parë e GJKKO bien ndesh me Kushtetutën dhe është kjo arsyeja pse z.Berisha nuk i njeh këto vendime.

“Ne si avokatë i kemi shpjeguar z. Berisha se vendimi i GJKKO ishte anti-Kushtetues, ai vendosi të mos paraqitet, pasi nuk mund të zbatojë vendime që bien ndesh me Kushtetutën”, tha Gjokutaj.

Jamarbër Malltezi prej rreth 1 muaji ndodhet në paraburgim, pasi u arrestua me urdhër të SPAK, ndërsa GJKKO konfirmoi masën e sigurisë “arrest me burg” me akuzën e korrupsionit dhe pastrimit të parave.

Ndërkohë ndaj ish-Kryeministrit Sali Berisha janë caktuar masat e sigurisë “detyrim paraqitje” dhe ndalim të daljes nga vendi.

GJYKATA E POSAÇME E APELIT PËR KORRUPSIONIN DHE KRIMIN E ORGANIZUAR

Gjykata e Posaçme e Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, me trup gjykues monokratik të përbërë nga gjyqtarja Iliriana Olldashi, sot më 20.11.2023, ora 09:00, lidhur me çështjen penale nr. 56 akti, datë 14.11.2023 regjistrimi, mbi ankimin e personave nën hetim S.B. dhe J.M., me objekt: “Ankim ndaj vendimit nr. 112, datë 20.10.2023 të Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar” që ka disponuar në lëndë të masave të sigurimit personal, pasi dëgjoi palët, i dha fund shqyrtimit gjyqësor po në datë 20.11.2023, ora 16:00, dhe urdhëroi shtyrjen e shpalljes së vendimit në datë 21.11.2023, ora 11:00.

Publikuar nga Publik Media