Rama në Azerbajxhan : Epokë e re bashkëpunimi me Azerbajxhanin

Kryeministri Edi Rama deklaroi nga Baku se qeveria synon që të ndërtojë një qendër të gazit natyror në Vlorë.

Ai foli për një epokë të re dhe të bashkëpunimit me Azerbajxhanit.

“Synojmë që të ndërtojë një qendër të gazit natyror në Vlorë.”, tha Rama.

Më parë Rama u shpreh synimet janë që furnizimi i Eurpës me gazin rus të zërohet, ndërsa shtoi se korridori jugor i gazit e ka bërë më të fortë Bashkimin Europian.

Kreu i qeverisë shqiptare tha se korridori jugor i gazit e ka bërë Europën më të sigurt dhe dot ë mbetet një nga burimet e pakta konkuruese të transportimit të gazit për në BE.

Ai shtoi se përqindja e gazit që do të vijë nga Rusia së shpejti do të zërohet.

“I nderuar president, të dashur miq! Nuk mund të jem më i përulur se sa kaq, nga mikpritja që më është bërë sot. Nuk mund të ndihem më i nderuar sot nga fjalët e presidentit të marrëdhënieve mes dy vendeve dhe marrëdhënieve tonë personale. 8 vite më parë në Ministerialin e tretë, presidenti azerbajxhanas, tha; korridori jugor përcakton zhvillimin mes vendeve. Kjo rrugë e re mëndafshi është shndërruar në një urë bashkëpunimi. Një format që shton dëshirën dhe mundësitë që ofron. Ky format, është shndërruar në një urë, ku pjesë e re përbërëse është bërë dhe dimensioni i politikës së gjelbër. Sot jemi dëshmitarë se korridori jugor i gazit ka ndryshuar shumë jetë dhe ka bërë Europën më të sigurt. Përqindja e gazit rus në Europë po bie, së shpejti do të jetë zero përqind. Sa i takon Shqipërisë, jemi të pozicionuar strategjiket në rrugën e gazsjellësit Adriatik.”, tha Rama.

Publikuar nga Publik Media