Zjarri i shpërthen në zonën e Peshtanit, nxirren municione luftarakë

Një ngjarje e krisur është raportuar në zonën e Peshtanit, ku një zjarr i madh ka sjellë në rrugë municione luftarakë. Kur grupi i xhirimit të News24 ka zbuluar një kuti të mbushur me fishekë afër rrugës Fier-Cakran. Këto fishekë janë konstatuar të përdoren për automatikë kallashnikov.

Megjithëse ende nuk dihet saktësisht se cilës periudhe i përkasin këto municione, ekspertët besojnë se ato mund të jenë fshehur në këtë zonë gjatë trazirave të vitit 1997. Shpërthimi i fishekëve është dëgjuar edhe një ditë më parë, dhe si pasoje e kësaj situate, një sasi e konsiderueshme e tyre ka dalë në rrugë, rrezikuar kësisoj sigurinë e qytetarëve.

Autoritetet janë në lëvizje për të zbardhur ngjarjen dhe neutralizuar çdo rrezik të mundshëm për popullsinë. Situata është në vëzhgim të vazhdueshëm, dhe informacionet e reja do të raportohen menjëherë që të disponohen. Gjithashtu, autoritetet po kërkojnë nga qytetarët të jenë të kujdesshëm dhe të raportojnë çdo gjë të dyshimtë që mund të ndihmojë në zgjidhjen e kësaj situate të rrezikshme.Banorë të zonës deklaruan jashtë kamerave se në këto ditë kur pylli është përfshirë nga flakët shpesh janë dëgjuar shpërthime të fishekëve, ndërsa arkat me municion kanë dalë edhe në aksin rrugor.Nuk dihet nëse ka të tjera municione në këtë zonë dhe të kalibrit më të madh, ndërkohë që situata nga zjarret vazhdon të jetë në alert.

Publikuar nga Publik Media