Edi Rama, menaxheri i krizave të shekullit XXI

Nga Lutfi Dervishi

Në një botë në prag të kaosit, dhe Luftës se Madhe ku liderët botërorë e kanë humbur si Xhaferri simiten, i vetmi udheheqës që po i jep zgjidhje çdo krizë globale mbetet Kryeministri i Shqipërisë.

Harroni OKB-në, NATO-n, BE-në apo apo edhe vetë masonet!

Ku bëhet fjalë për luftë, konflikt, krizë apo mosmarreveshje, njeriu që jep zgjidhje është vetëm një: Edi Rama.

Çfarë të perbashket ka lufta në Ukrainë?

Lufta në Gaza? Kriza emigranteve në Itali e BE, kriza mes Serbisë dhe Kosovës?

Emeruesi i perbashket është angazhimi i perditshem i Edi Rames që më të drejtë analistet e çështjeve ndërkombëtare e cilësojnë si menaxheri më i sukseshëm i krizave të shekullit 21.

Ndërsa kryeministri shqiptar vazhdon misionin e tij si paqeruajtës global, intelektualët me të shquar të kohës sonë i bëjnë thirrje Komitetit për çmimin Nobel të mos humbasin shansin historik që humben në vitin 1990, dhënie e çmimit Nobel Ismail Kadaresë. Është koha që çmimin Nobel per Paqen ta marrë Kryeministri i Shqipërisë. Kush me shumë se ai është investuar për Paqen në botë me angazhim të rregullt në median ndërkombëtare, me fjalime në institucione ndërkombëtare si OSBE, Këshilli I Sigurimit të OKB-se, NATO-s dhe BE-së, me pjesëmarrjen në çdo forum e seminar ane e kend globit?

A ka qenë më në vëmendje Oslo apo Tirana këto kohë?

Angazhimi i pa lodhur i kryeministrit të Shqipërisë të kujton një burrë shtetas të madh turk- Ataturkun. Motoja e Ataturkut ishte: paqe në shtëpi, paqe në Botë, Edi Rama ka si qasje diametralisht të kundërt: paqe në botë (në fillim) pastaj paqe në shtëpi (Shqipëri)

Kjo është dhe arsye që politikisht në Shqipëri nuk ka paqe.

Opozita ka mbetur në rrugë duke protestuar, kantieret e hapura gjatë këtyre 10 viteve kanë mbetur rrugëve sepse thjesht dhe shqip kryeministri i Shqipërisë nuk ka kohë për të menduar e jo me të zgjidhe probleme të rëndomta si infrastruktura, funksionimi normal i Parlamentit, apo reforma zgjedhore?
Po të merrej Edi Rama me këto probleme banale me të drejtë gjithkujt do t’i kujtohej proverbi: fshati digjet…

Ndaj nëse shqiptarët duan të dalin të protestojnë le të protestojnë ndaj Melonit, Makronit, Sholcit, Shunakut dhe Bajdenit që e kanë lënë vetëm Edi Ramen për të perballuar i vetëm luftërat dhe konfliktet globale.

Të paktën këto liderët e tjerë të merreshin me problemet tona…

Publikuar nga Publik Media