Luiz Ejlli nuk është më në krye të klasifikimit për njeriun më të kërkuar nga shqiptarët në google

Pati një buje të madhe pasi fitoi Big Brother Albania Vip 2 në kërkimet e Google, Luiz Ejlli, ylli i muzikës shqiptare dhe fitues i Festivalit Kombëtar të Këngës në vitin 2005, nuk është më në krye të listës. Shqiptarët tani po kërkojnë më shumë për tema të ndryshme.

Sipas të dhënave më të fundit të Google Trends, këngëtarët e rinj, filmat dhe seri televizive të njohura, si dhe çështjet aktuale dhe politike kanë zënë vendin e Ejllit në listën e kërkimeve më të shpeshta. Kjo tregon se interesat e shqiptarëve janë të ndryshme dhe në zhvillim të vazhdueshëm.

Edhe pse Ejlli mbetet një emër i njohur në skenën muzikore shqiptare, kjo ndryshim në trendet e kërkimeve tregon se audienca është duke u zgjeruar dhe po eksploron më shumë artistë dhe tema. Kjo është një tregues se muzika shqiptare është në një fazë transformimi dhe rritjeje, me artistë të rinj që po marrin hov dhe po sfidojnë status quo-në.

Në përgjithësi, trendet e kërkimeve në Google ofrojnë një pamje të interesave dhe kërkesave të publikut, dhe mund të jenë një burim i vlefshëm i informacionit për muzikantët, prodhuesit, dhe profesionistët e tjerë të industria e medias dhe kultures.

Publikuar nga Publik Media