Molla kërkon telefonin e gruas, SPAK ia ka sekuestruar në kuadër të hetimeve për ”5D-në”

Prokuroria e Posaçme ka sekuestruar telefonin e gruan së ish drejtorit të UKT Redi Molla në kuadër të hetimeve që po ndiqen për dosjen 5D.

Burimet bëjnë më dije se aparati është sekuestruar gjatë kontrolleve që SPAK ka bërë në ambiente të ndryshme me qëllim gjetjen e dokumenteve apo sendeve të tjera të cilët do t’i shërbenin hetimit.

Përfaqësuesit e akuzës në shërbim të dosjes do të kryejnë edhe aktekspertizën në kërkim të provave të mundshme.

Tashmë përmes avokatëve është paraqitur kërkesa në gjykatë për kthimin e aparatit telefonik.

Seanca ishte parashikuar për t’u zhvilluar këtë të enjte, por u shty për në datën 23 prill.

Redi Molla është ish drejtori i bashkisë së Tiranës dhe një herësh sipas SPAK pronari de fakto i kompanisë 5D konstruksion.

Për të njëjtin subjekt është arrestuar edhe drejtori tjetër Mariglen Qato, ndërsa i kanë dhënë subjektit tenderë në konflikt interesi./ Ora News

Publikuar nga Publik Media